Oefentherapie Driemanspolder

Specialist in houding en beweging

Parkinson

Miranda van Wely- Looijen en Bryan Spruyt zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met de ziekte van Parkinson.

Beiden zijn wij aangesloten bij het Parkinsonnet Zoetermeer om met een multidisciplinaire aanpak de patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Samen met de patiënt maken we tijdens de intake een overzicht van de behandelbare componenten en een behandelplan gericht op de behoeften van de patiënt. Met elkaar kijken we hoe we de kwaliteit van leven van de patiënt zo hoog mogelijk kunnen maken of houden. De behandelingen kunnen bestaan uit fysieke trainingen, individuele behandelingen, groepstrainingen of aan huis behandelingen.

Tijdens de fysieke trainingen kijken we naar conditie, kracht, balans, looppatroon en valpreventie. In overleg met de patiënt maken we een plan en gaan we gericht trainen.

Bij de individuele behandelingen kijken we naar houding gerelateerde problemen, transfers (bijvoorbeeld het in en uit bed komen) en kijken we naar een oefenprogramma die mensen zelfstandig thuis kunnen uitvoeren om het kwaliteit van leven hoog te houden.

Mocht er een indicatie zijn van de medische specialist of huisarts, dan kunnen wij ook aan huis behandelen. Hier kijken wij samen met de patiënt naar de thuissituatie en de leef- en beweeggewoontes.


E-mailen
Bellen
Map
Info